مناقصات امور گمرکی ، ترخیص ، انبارداری و بازرسی
امور گمرکی چیست :
گمرک سازمان دولتی است که مجری کلیه قانون های گمرکی و وصول و عوارض همچنین مجری و مسئول تمام قوانین و مقرراتی است که برای واردات و صادرات کالا و همچنین انبار کردن و هرگونه جابه جای آن باید صورت گیرد .
تمامی اموری که مربوط به ترخیص یک کالا از گمرک می شود و یا برای صادرات باید انجام شود را امور گمرکی می گویند. در واقع برای این امور، سازمان گمرکات کشور نسبت به ارائه کارتی تحت عنوان کارت بازرگانی اقدام کرده است و افراد حقیقی و حقوقی می توانند با توجه به شرایط اعلام شده نسبت به دریافت این خدمات اقدام کنند ولی باید در نظر داشت که حتی با وجود کارت بازرگانی، ممکن است مراحل مربوط به استفاده از خدمات گمرکی و یا امور گمرکی زمان بر باشد.
قوانین و مقررات گمرکی :
- کد گمرکی : کدی است که نوع مواد تشکیل دهنده ،کاربرد و ارزش تقریبی و… کالا را مشخص مینماید و بر اساس آن میزان حقوق و عوارض ورودی کالا را به منظور واردات به کشور و ترخیص محاسبه می کنند.
- مالیات و عوارض : مالیات مبلغی است که افراد و موسسات برای تامین بخشی از هزینه ها و تحقق برخی از اهداف دولت می پردازند و معمولا متناسب با میزان درآمد، هزینه و یا ثروت آنها است و عوارض به معنای دقیق آن عبارتست از وجوهی که بر مبنای قوانین مصوب، نوع و میزان آن تعیین شده و وفق مقررات از طریق نشر آگهی در روزنامه ها، توسط شهردار هر شهر اعلام می شود.
- ممنوعیت و محدودیت ها : حمل و نقل بین المللی مشمول قوانینی است که موجب محدودیت ها و ممنوعیت هایی در روند ارسال بار و ترخیص گمرکی می شود. این محدودیت و ممنوعیت جنبه گمرکی و حراستی دارد که برخی از این قوانین، کلی هستند و مربوط به همه اقلامی است که ارسال می شوند و برخی دیگر مختص به بار همراه مسافر و فریت بار می باشد. به طور کلی قوانین ممنوعیت مربوط به کالاهایی است که صادرات و یا واردات آن ها به موجب قانون و یا شرع مقدس اسلام ممنوع می باشد و قوانین محدودیت شامل اقلامی است که اجازه ورود و یا خروج تنها به صورت محدود و مشخص را دارند. بر این اساس در قوانین محدودیت های گمرکی، کالاهای وارداتی و صادراتی به سه گروه کالای مجاز، کالای مشروط و کالای ممنوع تقسیم می شوند.
- نظارت و بازرسی : نظارت به معنی زیر نظر گرفتن رفتار و کار ها و اطلاعات با هدف تأثیرگذاری، مدیریت، یا هدایت کردن آنها است و بازرسی ابزاری است برای جمع آوری اطلاعات که به آن گزارش گیری هم می گویند.
- تعیین ارزش کالا : TSC که به کد شناسه کالا معروف می باشد یک کد چهار رقمی است که عموما براساس مشخصات فنی، فیزیکی، شیمیایی و مدل کالاها تعیین می گردد و به وسیله این کد به راحتی می توان ارزش کالاهای مختلف را به راحتی بررسی یا محاسبه نمود.
یک فرایند در گمرکها است که توسط صاحب کالا یا نمایندهٔ قانونی صاحب کالا نزد گمرک جهت صادرات یا واردات کالا صورت میگیرد و در طی آن کالا با انجام تشریفات گمرکی مربوط از اماکن گمرکی خارج میگردد. فرایند ترخیص کالا شامل تهیه آمادهسازی و ثبت اسناد و مدارک به صورت فیزیکی یا الکترونیک و محاسبه هزینهها شامل مالیات، سود بازرگانی و حقوق گمرکی و دیگر تسهیلات ارائه شده به واردکنندگان و صادرکنندگان میباشد.پس از رسیدن محمولات توسط وسیله حملکننده کالا به گمرک کالا در انبارهای گمرکی قرار میگیرد. با ارسال اسناد توسط فروشنده و دریافت اسناد توسط خریدار امکان دریافت قبض انبار و ترخیصیه کالا از شرکت حملکننده توسط ترخیص کار به عنوان نماینده صاحب کالا ایجاد میشود.
قبل از حضور در گمرک باید تشریفات قبل از اظهار صورت بگیرد و پس از ورود اطلاعات به سامانه گمرک از طریق درگاه اینترنتی ترخیص کار به همراه اسناد کامل و وکالت نامه قانونی در گمرک حاضر میشود و از این پس تشریفات گمرکی شکل میگیرد.
رویه های ترخیص کالا :
- ورود قطعی : واردات کالایی که به صورت دائمی و به قصد مصرف وارد کشور شود.
- ورود موقت : برای کالاهای نمایشگاهی یا کالاهای پروژهای که به مبدأ بازگردانده میشوند از این کنوانسیون استفاده میگردد. کنوانسیون آ ت آ برای ورود موقت نمایشگاهی در ایران نیز به تصویب مجلس رسیدهاست. ورود موقت رویه گمرکی است که براساس آن کالاهای معینی میتواند تحت شرایطی بهطور موقت به قلمرو گمرکی وارد شود. این کالاها باید ظرف مهلت معینی که گمرک ایران تعیین مینماید بدون اینکه تغییری در آن ایجاد شود، خارج گردد.
- کالای مرجوعی : کالایی که پس از ورود به گمرک نتوانسته ترخیص شود بنابراین مرجوع میشود.
- ترانزیت خارجی : کالایی که از مبدأیی در خارج از کشور به مقصدی در خارج از کشور میرود و صرفاً از خاک کشور ثالث عبور میکند.
- ترانزیت داخلی : کالا از گمرکی به گمرک دیگر در داخل کشور به قصد انجام تشریفات ورود قطعی ترخیص غیر قطعی میشود
- صدور قطعی : صادرات کشور به منظور مصرف در مقصد.
- صدور موقت : صادرات موقت و برگشت کالا پس از دورهای.
- استرداد حقوق ورودی : استرداد مآخذ زمان ورود کالا در خصوص کالای وارداتی که باید صادر شود.
انبار داری چیست :
انبارداری عبارت است از دریافت کالا و اقلام از قسمت های مختلف شرکت یا دیگران از خارج از شرکت و نگهداری آنها با توجه به قوانین و اصول انبارداری فرایند انبارداری باعث سهولت در تحویل دادن (صدور) و تحویل گرفتن (ورود) با کمترین وقت و نیروی مورد نیاز میباشد. همچنین رسانیدن اجناس و کالاهای مورد نیاز بخشهای مختلف و یا خریداران به آنها در کمترین زمان ممکن براساس مدارک و ضوابط قانونی از وظایف شغل انبارداری میباشد.
اصطلاحات انبارداری :
- موجودی کالا
- تگ
- کاردکس انبار
- کارت موجودی انبار
- کارت حساب انبار
- و…..
انبارگردانی :
فرآیند توزین یا شمارش موجودی انباردر پایان هر دوره مالی یاهر زمان دیگر جهت ارزشگذاری موجودی کالای انبارشده انبارگردانی نامیده میشود.
بازرسی کالا :
بازرسی کالا به تعیین کمیت و کیفیت محصولات، توسط عملیاتی نظیر نمونهبرداری، آزمایش، اندازهگیری و… گفته میشود. نتایج حاصل از این اقدامات را، با مشخصات مندرج در قرارداد خرید تطبیق میدهند.
مزایای بازرسی کالا چیست :
- کاهش هزینهها به دلیل خرابی محصول: به عنوان مثال، جایگزینی و دفع کالاهای معیوب
- جلوگیری از لطمه به کالا و اعتبار شرکت
- پیشبینی تاخیرهای تولید و حمل و نقل
- بهبود ارتباط با تامین کننده
برطرف کردن مشکلات شناسایی شده محصولات توسط تامین کننده
- پرداخت هزینه فقط برای کالاهای سالم
- اطمینان از کیفیت محصول در هر مرحله از تولید
- کاهش شکایات مشتری از محصول معیوب
در پایان برای موفقیت بیشتر و شرکت در بهترین و مطمئن ترین مناقصه ها ، مزایده ها و استعلام ها در این زمینه، شما را به مرکز اطلاعات مناقصات و مزایدات ایران (زنجیره معاملاتی آریاتندر) راهنمایی مینمایم.
دیدگاه خود را بگذارید